Miljø og Råstoffer

Afdeling for Miljø og Råstoffer blev etableret ved Grønlands Naturinstitut i foråret 2014. Oprettelsen af afdelingen er en naturlig fortsættelse af Grønlands hjemtagelse af råstofområdet og Grønlands ønske om selv at kunne rådgive om miljøspørgsmål i forbindelse med råstoffer i landet. Opstart af afdelingen er sket med støtte fra den almennyttige fond Oak Foundation med hovedsæde i Schweiz og VILLUM Fonden i Danmark.

Afdelingen har som mission at yde Grønlands Selvstyre tværgående rådgivning vedrørende beskyttelse af det arktiske miljø i forbindelse med udnyttelse af den grønlandske undergrund. Denne rådgivning baseres på forskning, overvågning og samarbejde med andre rådgivnings- og forskningsinstitutioner. Formålet med rådgivningen er, at opretholde en god biologisk udvikling og sikre det traditionelle fødegrundlag for befolkningen samtidig med, at landets råstoffer kortlægges og udnyttes forsvarligt og bæredygtigt.

Blå lupin (Lupinus nootkatensis) er en invasiv art som kan brede sig over store områder på bekostning af lokale planter. Her fotograferet ved den nedlagte Nalunaq guldmine. (Foto: Morten Birch Larsen)
Opdateret 09.02.2016

Seneste nyt:

02.10.2019

Projekt om lokal viden vinder pris

Pinngortitaleriffik er stolte af at være partner i projektet BuSK, der netop vandt den...

17.06.2019

Delikatesse svamp fra Ameralik

Frederik Grønvold, der som fritidsinteresse er passioneret samler af alt naturrelateret, fandt...

07.05.2019

Nyudklækket Master of GIS i USA

Melisa L. Platson, oprindeligt fra Sisimiut, blev i fredags d.3.maj, færdig med sin uddannelse...

24.01.2019

Kulturnat 2019

Se billeder fra "SANNA" og Pinngortitaleriffik/Grønlands Naturinstitut.

Se alle nyheder