Fysiske rammer

Pinngortitaleriffik, Grønlands Naturinstitut i Nuuk huses i en bygning, der er placeret smukt mellem lufthavnen og forstaden Nuussuaq. Foto: Carsten Egevang
Pinngortitaleriffik, Grønlands Naturinstitut i Nuuk huses i en bygning, der er placeret smukt mellem lufthavnen og forstaden Nuussuaq. Foto: Carsten Egevang.
Annekset der er opført i tilknytning til Grønlands Naturinstitut fra 2000.
Annekset der er opført i tilknytning til Grønlands Naturinstitut , blev indviet den 29. november i 2000. Foto: Carsten Egevang.
Biologstationen i Nuuk er tjenestebolig for instituttets direktør med gæsteværelser for studerende.
Biologstationen i Nuuk. Foto: GN.
GN har en feltstation i Niaqornat. Foto: Erik W. Born
Feltstationen i Niaqornat. Foto: Mads-Peter Heide-Jørgensen

Hovedbygningen

Hovedbygningen på 2.000 kvm blev indviet i 1998 og rummer kontorer, laboratorier, fryser, lagerrum, bibliotek og møderum. I januar 2011 åbnede  820 kvm stor udvidelse. Hovedbygningen, anneks og tilbygning, samt feltstation i Kobbefjorden er bygget for midler doneret af Aage V. Jensens Fonde. 

Læs mere om hovedbygningen her.

Læs om udvidelsen her

Forskerfaciliteter ved Grønlands Naturinstitut

Til Grønlands Naturinstitut hører anneks med et større multirum til brug for møder og seminarer. Dertil rummer annekset en garage, 5 lejligheder og 8 værelser til instituttets gæstende forskere. Annekset blev indviet i november 2000, og er på 850 kvm. Annekset fremstår som en mindre kopi af hovedbygningen og er på to plan. Bygningen giver Naturinstituttet gode faciliteter til gæsteforskere og andre der udfører forskning indenfor instituttets arbejdsområde.

Annekset er, ligesom Naturinstituttets hovedbygning, fuldt finansieret af Aage V. Jensens Fonde. Huset er tegnet og projekteret i samarbejde mellem arkitektfirmaet KHR A/S og ingeniørfirmaet NIRAS A/S, og byggeriet blev varetaget i totalentreprise af Permagreen med byggefagligt tilsyn fra Tegnestuen Nuuk A/S. Bygherrerådgiver var Greenland Resources A/S.

Biologstationen i Nuuk

 

Grønlands Naturinstitut råder også over Biologstationen i Nuuk. Biologstationen fungerede tidligere som laboratorium, lager og bolig for udstationerede biologer fra Grønlands Fiskeriundersøgelser. Nu fungerer den som tjenestebolig for instituttets direktør, og der er indrettet gæsteværelser til brug for biologer på gennemrejse samt værelser til speciale- og PhD-studerende.

Feltstation i Kobbefjorden

I forbindelse med Nuuk Basic's udersøgelsesområde i bunden af Kobbefjorden er en mindre feltstation åbnet i 2010. 

Læs mere om feltstationen her.

Feltstation i Niaqornat

Den 1. november 2007 åbnede Grønlands Naturinstitut en feltstation i bygden Niaqornat i Uummannaq fjorden. Et hus af typen Illorput 82 blev i år 2007 overtaget fra Uummannaq kommune og blev sat i stand så det kan fungere som base for ophold og feltaktiviteter i området. Formålet med feltstationen er at have et sted hvor det gennem længere ophold i Niaqornat er muligt at lave undersøgelser af hvid- og narhvaler i området. Flere andre undersøgelser af andre fangstdyr og miljøet i området kan også komme på tale.
Det er Grønlands Naturinstituts håb, at feltstationen vil kunne udvikle samarbejdet mellem fangere og biologer og dermed øge forståelsen for både biologernes arbejdsmåder og fangernes vilkår.

 

Læs om fartøjer og småbåde her

Opdateret 06.06.2019