Uddannelse

Foto: Peter Schmidt Mikkelsen

Pinngortitaleriffik omfatter Center for Naturvidenskabelige Uddannelser, som indviedes i 2017 i en nybygning på 1.500 kvadratmeter. Bygningen er opført efter fælles donation fra en række private fonde og rummer topmoderne undervisningsfaciliteter, kontorarbejdspladser, frysefacilitet og gæstelejligheder.

Uddannelsesbygningen danner rammen om en naturvidenskabelig uddannelse på masterniveau, som Pinngortitaleriffik udvikler og afvikler i samarbejde med Ilisimatusarfik og danske universiteter. Bygningen rummer desuden Grønlands Center for Sundhedsforskning og danner dermed centrum for naturvidenskabelig og sundhedsfaglig uddannelse og forskning i Grønland. Grønlands Klimaforskningscenter, som er en afdeling under Pinngortitaleriffik, varetager store dele af det naturvidenskabelige uddannelsesforløb og tilbyder kurser i forbindelse med Arctic Science Study Programme (ASSP).

Pinngortitaleriffik varetager administrationen af Finanslovsbevillingen til driften af Center for Naturvidenskabelige Uddannelser og Grønlands Center for Sundhedsforskning.

Opdateret 04.07.2018